HTML

Negyvenhétezer

Friss topikok

Címkék

Vanília

2020.07.31. 21:50 Ferrás

Ahogy befordult a teraszról, még éreztem Vanília Kisasszonyom illatát, ahogy bársonyosan összesimult az őszi eső áztatta sárgás falevelek szellőjével.

Végre igazán ősz volt. Csendesen, reményvesztetten, de mégis határozottan esett. Mintha soha nem akarna elmúlni. “Örökké nem eshet...”

Az erkély korlátján lajhárként csüngve nőttek az esőcseppek és összegyűjtötték az utcai lámpák narancsos fényét, hogy aztán apró hullócsillagként vigyék tovább az őszi színjátékot.

Visszafogott koppanásuk egy-egy rövid életű izzó szavatosságának lejártát jelezték; attól hogy ősz van - a fogyasztói társadalomnak még szüksége van a folytonos megújulásra. Ebben legalább próbáljuk a természetet utánozni...

“A hullócsillag-lajhárok mindig itt lesznek” - mosolyodtam el, és az esőcsepplámpák fényénél jóízűt kortyoltam a napfény nevelte Chardonnay-ből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenhetezer.blog.hu/api/trackback/id/tr6616098128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása