HTML

Negyvenhétezer

Friss topikok

Címkék

Golden Gate

2020.07.31. 21:46 Ferrás

"Goúden géjt" - mondtam erőltetett ámerikai akcentussal, miközben Totival szívtuk az utolsó szál cigit a lépcsőn ülve; egy slukk ide, egy oda.

Csak néztünk a távolba, mintha ott rejtőzködött volna a gazdagság titka, de csak a folyó látszott - a hozzá festőien odapakolt erdős háttérrel.

- Hja, az valami puccos sajt, vagy mi - Totinak ez ugrott be; biztos látott már valami hasonló reklámot.

Arcába fújtam a füstöt és rámutattam az üres, összegyűrt cigisdobozra, amit az előbb még köpködés közben próbáltunk eltalálni.

- Jaaa, télleg, az a cigi, baszod! - vigyorgott önelégülten a sárga fogaival, es tényleg boldog volt, hogy másodikra kitalálta. Nem volt bonyolult srác; tulajdonképpen egyikünk sem volt az, de ő jól érezte magát így, egyszerűen. Nem balhézott, nem piált, simán csak lógott a világban, mindenféle nagyravágyás nélkül.

- Az egy híd, bazmeg! Amerikában! - tudattam vele kicsit nagyarcúan; ez azért szűkített a mosolyán. Talán kicsit meg is sértődött, mert utána újra elkezdte köpködni a cigisdoboznyi Amerikát és percekig nem szólt semmit. Aztán felállt, elrúgta a nyálas kartont, majd visszaült a lépcsőre.

- Kő szotyi? - és nyújtotta felém a tenyerét a zsebéből kihalászott magokkal.

- Hja, adjál.

Aztán együtt köpködtünk tovább, de Amerikáról mindketten lemondtuk - legalább is délutánra biztosan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenhetezer.blog.hu/api/trackback/id/tr2116098116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása